Φωτογραφικός Κύκλος

Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» είναι ένα μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σωματείο, που λειτουργεί από το 1988 με έδρα την Αθήνα.

Ιδρυτής και πρόεδρος τού «Κύκλου» είναι ο Πλάτων Ριβέλλης, φωτογράφος, καθηγητής φωτογραφίας και συγγραφέας θεωρητικών συγγραμμάτων για τη φωτογραφία.

Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» αριθμεί σήμερα περί τα 250 μέλη, στις εισφορές των οποίων στηρίζει κυρίως την οικονομική του ανεξαρτησία. Ο «Κύκλος» έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και από το Ίδρυμα Κωστοπούλου.

Ο Φωτογραφικός Κύκλος έχει για σκοπό την προώθηση τής τέχνης τής φωτογραφίας, τη δημιουργία καλλιεργημένου φωτογραφικού κοινού, την καλλιτεχνική καλλιέργεια των μελών του και την ενίσχυση τού καλλιτεχνικού τους έργου.

Την πραγματοποίηση των στόχων του επιδιώκει:

  1. Με τη διοργάνωση σεμιναρίων και εκθέσεων.
  2. Με την έκδοση φωτογραφικών λευκωμάτων, και θεωρητικών βιβλίων.
  3. Με τις συναντήσεις των μελών.
  4. Με την πληρέστατη φωτογραφική βιβλιοθήκη, την οποία μόνο τα μέλη μπορούν να συμβουλεύονται και που αριθμεί περισσότερα από 3.500 βιβλία και όλα τα τρέχοντα ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά περιοδικά για τη φωτογραφία.
Από το 2003 τα σεμινάρια τού «Κύκλου» στην Αθήνα διεξάγονται στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 στο Κολωνάκι). Από το 2008 η βιβλιοθήκη τού «Κύκλου» έχει δωρηθεί στο μουσείο Μπενάκη, έχει μεταφερθεί στο Φωτογραφικό Αρχείο τού Μουσείου (στο κτίριο της οδού Πειραιώς) και είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Από το 2008 ο φωτογραφικός θάλαμος τού «Κύκλου» έχει καταργηθεί.

Η έδρα τού Φωτογραφικού Κύκλου είναι στην Αθήνα Τσακάλωφ 44 (Κολωνάκι) Τ.Κ.10673, και τα τηλέφωνα 210-3645577 / 6945-437577, Fax 210-3645550. Στη Σύρο, στο Κάτω Μάννα (θέση Αμάραντος) Τ.Κ.84100. E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Φωτογραφικός Κύκλος